Spreadthesign -  je međunarodni rječnik u kojem smo htjeli učiniti dostupnim sve znakovne jezike na svijetu.

Ovo je pedagoški alat za samostalno učenje koji može koristiti svatko u svijetu. U početku je cilj projekta bio poboljšanje jezičnih vještina naših učenika strukovnih škola kada odlaze na praksu u druge države.

Između 2006. i 2010. godine u rječnik smo dodali riječi i snimke iz nekoliko stručnih područja.

2012. godine smo poboljšali funkcionalnosti i dodali još jezika kao i riječi koje je svaki od partnera preveo. U Spreadthesign dodali smo i rečenice, a ne samo riječi/znakove.

Između 2012. i 2015. godine u našu bazu dodano je još sadržaja - 15.000 znakova/riječi za svaki jezik. Također smo dodali i neke slike uz riječi. 

U razdoblju od 2015. do 2018. radili smo najviše na kontroli kvalitete i ispravili ranije greške. Napravili smo i novu web stranicu sa novim funkcijama, kao što je npr. karta. Tokom tog razdoblja dodali smo i nove jezike.

Neprestano povećavamo broj naših partnera dodajući države i sponozore u ovaj besplatni internetski alat. Svaka država s kojom surađujemo ima svoj tim koji je odgovoran za svoj jezik na Spreadthesign web stranici. Ukoliko oni sami nisu stručnjaci u znakovnom jeziku odgovorni su za povezivanje sa stručnjacima za znakovni jezik koji tada rade korekcije. Timove po državama možete jednostavno kontaktirati s Vašim prijedlozima i komentarima.

Spreadthesign pomaže tisućama ljudi svakodnevno kako bi pronašli znak koji traže. Za Spreadthesign postoji i aplikacija za pametne telefone i tablet računala s imenom ‘Spread signs’.

VIŠEJEZIČNI RJEČNIK ZNAKOVNIH JEZIKA: "SPREADTHESIGN"
Alpen-Adria-Universität Klagenfurt, Austria - 2015
Download

Želite li uključiti Vašu državu i organizaciju u naš rad?  
Molimo kontaktirajte koordinatora Thomas Lydell - thomas.lydell@signlanguage.eu +46721765145

Hvala što koristite spreadthesign.com, proizvod neprofitne udruge Europskog centra za znakovne jezike. 

Pratite nas na društvenim mrežama
Facebook | Instagram