Spreadthesign - ett internationellt lexikon, där vi gör alla teckenspråk i världen tillgängliga.  

Främst gjorde vi denna sida för att förbättra språkkunskaperna för våra elever inom yrkesgymnasiet när de åker utomlands för praktik. Mellan oktober 2006 och oktober 2010 laddade vi upp ord och videor inom flera olika yrkesområden.

Under 2012 förbättrade vi funktionerna och la till fler språk. Vi la även in fler ord för varje partner att översätta. Spreadthesign.com fick dessutom meningar istället för bara enstaka ord / tecken.

Mellan 2012 och 2015 ökade vi på innehållet till över 15.000 tecken/ord per land och vi la till bilder till vissa ord.

Under 2015 - 2018 har vi gjort ett stort kalitetsarbete, där vi tagit bort felaktiga videor och rättat felöversatta ord. Vi har dessutom fått en ny webbsida med nya funktioner, så som till exempel kartan och "360" där man kan klicka sig runt i 360-graders-bilder för att få upp videor som visar tecken för föremålet man klickat på. Nu har dessutom ännu fler länder anslutit sig till Spreadthesign.  

Vi jobbar ständigt med att utöka vårt samarbete med nya länder och nya sponsorer för detta webbverktyg. Varje land har ett team som har ansvar för sitt språk i denna webbplats. Om de inte är experter själva är det deras ansvar att ansluta experter inom teckenspråk för korrekturläsning. De nationella ansvariga är lätt att ta kontakt med för kommentarer och förslag.

Det är inte tillåtet att ladda ned eller använda våra videos eller data utan tillstånd. Forskarna som skrev denna studie struntade fullstädigt i att söka sådant tillstånd: Stockholms Universitet

Spreadthesign hjälper tusentals människor varje dag att hitta tecken på det de söker. Spreadthesign finns även tillgänglig i smartphones under namnet Spread Signs. Vi har dessutom utvecklat appen Spread Quiz, för de som vill läsa sig tecken i olika teckenspråk genom att spela quiz. 

A MULTILINGUAL DICTIONARY FOR SIGN LANGUAGES: "SPREADTHESIGN"
Alpen-Adria-Universität Klagenfurt, Austria - 2015

Ladda ner

Vill du ansluta ditt land och organisation i detta dokumentationsarbete?
Kontakta koordinator Thomas Lydell - thomas.lydell@signlanguage.er +46721765145

Tack för att du använder spreadthesign.com, en produkt från den ideella organisationen Europeiskt teckenspråkcenter.

Följ oss på social media
Facebook | Instagram | Youtube